KENNY GARRETT QUINTET 

Jazz d’autor / EUA    

 

15/09 < 21:00h

Auditori de Girona (Sala cambra)

Preu: 12€  

 

KENNY GARRETT, UN DELS SAXOFONISTES MÉS AUDAÇOS DE LA SEVA GENERACIÓ, ESTRENARÀ LES PECES DEL SEU PROPER DISC

 

Nascut a Detroit l’any 1960, Kenny Garrett està considerat un dels saxofonistes més importants i audaços de la seva generació. Format en l’orquestra de Duke Ellington i el grup de Miles Davis, Garrett també ha destacat per la seva trajectòria com a líder i al costat d’artistes com Art Blakey, Joe Henderson, Freddie Hubbard, Chick Corea, John McLaughlin i Herbie Hancock.

 

L’any 2009 va guanyar el Grammy pel millor àlbum de jazz instrumental com a membre de la Chick Corea & John McLaughlin Five Peace Band, i, el 2012, va rebre dues nominacions pel seu últim disc com a líder, Seeds from the underground  (millor solo de jazz i millor àlbum de jazz instrumental).

 

Al Festival de Jazz de Girona, Garrett arriba amb una primícia: Pushing the World Away, que es publicarà el proper 17 de setembre. Les peces del que serà el 17è treball al seu nom es podran sentir a Girona gairebé en exclusiva, ja que serà l’única data a l’estat espanyol d’aquesta gira internacional.

 

 

Kenny Garret, saxo alt i soprano

Corcoran Holt, baix acústic

McClenty Hunter, bateria

Vernell Brown, piano  
Rudy Bird, percussió 

 

kennygarrett.com


          

DAN BEN LIOR
Jazz d’autor / ISRAEL


19/09 < 22:00h
Sala La Planeta

Preu: 10€  

 

DAN BEN LIOR, UN PRODIGI DE LA GUITARRA

 

Dan Ben Lior, nascut a Israel l’any 1980, és un prodigi de la guitarra que domina els llenguatges del jazz i del flamenc. L’any 2005 aterrà a Barcelona i, després d’una breu estada a la ciutat va traslladar-se a Granada on començà a col·laborar amb músics punters de tots dos gèneres, com Jeff Ballard, Jorge Pardo, Enrique Morente, Josemi Carmona, Jerry Gonzalez i Chano Domínguez.

 

Actualment, Ben Lior és el guitarrista del cantaor Diego El Cigala, feina que compagina amb una trajectòria en solitari que es mou entre la música contemporània, la clàssica el jazz i el flamenc. Al Festival de Jazz de Girona presentarà en solitari les peces de Plaza, un treball íntim i personal en què es podrà gaudir de la seva depurada tècnica guitarrista i del seu talent com a compositor.

 

Dan Ben Lior, guitarra

 

danbenlior.blogspot.com.es

 


          

XAVI TORRES

Jazz d’autor / CAT

20/09 < 22:00h
Fundació Valvi 
Entrada Gratuïta

XAVIER TORRES, TALENT DE NOVA FORNADA

 

El jove pianista i compositor tarragoní Xavier Torres és un dels músics de nova fornada que està agafant més presència en l'escena jazzística i musical nacional. Torres, que combina el seu propi trio amb recitals a piano sol i multiples col·laboracions, té publicats dos discos: un de piano clàssic, coguanyador de la primera mostra de pianistes de Tarragona, i l'altre amb Verd i Blau grup amb el qual ha enregistrat un nou CD que sortirà a la tardor.

 

Malgrat la seva joventut, Torres ha tocat amb grans músics com Jordi Rossy, David Xirgu, Horacio Fumero, Raynald Colom, Marcelo Mercadante, Roger Blàvia, Matthew Simon, Mario Rossy, Ramon Prats, Esteve Pi, Gabriel Amargant, Gorka Benítez, Victor de Diego... i ha col·laborat amb la Barcelona Jazz Orquesta, la Big Band del Maresme, la Big Band de l'ESMUC, l'orquesta Simfònica de l'ESMUC i l'Orquesta Simfònica de la Dipuatció de Tarragona.

 

Xavier Torres Vicente, piano

 

xavitorresvi.wordpress.com           

WALK TALL
Jazz d’autor / CAT

 

  

22/09 < 20:00h
Els Jardins de la Mercè
Entrada Gratuïta

 

WALK TALL, EL BON JAZZ NO TÉ FRONTERES

 

Pop, rock, música clàssica i improvisació lliure conflueixen en el jazz contemporani de Walk Tall, un quartet de música vívida i efervescent que malgrat haver-se format a Barcelona l'any 2012, ha publicat el seu primer treball a Suïsa. El disc, titulat Alright again, es va enregistrat l'any passat al Blend Studio de Lutry i l'ha publicat la discogràfica helvètica Unit Records, fet que demostra que la bona música no té fronteres.

 

La imaginació rítmica de Ramon Prats, la sòlida base de Giampaolo Laurentaci i les idees melòdiques i armòniques de Gilles Estoppey i Enric Peinado s'entrecreuen per donar forma a un repertori de composicions pròpies plenes d'energia positiva i amb algunes pinzellades d'humor underground.  


Enric Peinado, guitarra

Gilles Estoppey, piano

Giampaolo Laurentaci, contrabaix 

Ramon Prats, bateria

 

walk-tall.net


          

LESLIE HELPERT & ALBERT VILA 

Jazz d’estàndards / CAT


26/09 < 21:00h
Ateneu Bar de Banyoles

Entrada Gratuïta


TRIBUT A BILLIE HOLIDAY AMB LESLIE HELPERT I ALBERT VILA

 

Si l'any passat el Festival de Jazz de Girona retia homenatge a la cantant de cantants Carmen McRae, el tribut d'enguany és per Billie Holiday, la veu més important i influent del jazz de tots els temps.

 

Els encarregats de donar vida als clàssics de Lady Day seran la vocalista nord-americana Leslie Helpert i el guitarrista català Albert Vila. Durant els 10 darrers anys, Helpert ha combinat la seva carrera com a cantautora amb la interpretació dels standards de Billie Holiday al costat de músics de tot el món. Va ser en instal·lar-se a Barcelona que va conèixer Albert Vila, un dels guitarristes més destacats de la seva generació a Catalunya, i junts van formar un duo per interpretar el repertori de Holiday entre les dècades de 1930 i 1950.

 

Albert Vila, guitarra

Leslie Helpert, veu

 

helperttheagency.com/tributestandards.html


 

          

DAVID POBLETE & SALTSAZZ
Jazz d'autor / CAT

 

  

26/09 < 21:30h
Sala La Planeta

Preu: 10€ 

 

 DAVID POBLETE & SALTJAZZ, EL LATIN DE SALT

 

Liderada pel compositor i pianista xilè David Poblete, Saltjazz és una formació de latin jazz que beu tant del folklore llatinoamericà com del jazz i el flamenc. Salt, entorn multicultural idoni per desenvolupar un projecte d’aquestes característiques, va posar en contacte Poblete amb el virtuós percussionista bolivià Fidel Cuentas, i la formació inicià la seva trajectòria com a duo abans de convertir-se en quintet.

 

Ara, amb el contrabaixista Manel Vega, el bateria Ruben Berengena i el saxofonista Albert Comaleras, el grup ha enregistrat el seu primer treball discogràfic, Paisajes –que compta amb l’aparició del trompetista David Pastor-, un eclèctic compendi de peces fresques i originals que presentaran al Festival de Jazz de Girona amb el seu energètic directe.

 

David Poblete, piano
Albert Comaleras, saxo/flauta
Manel Vega, baix
Ruben Berengena, bateria

Fidel Cuentas, percussió

 

saltsazz.espaijazz.com


 

          

TAK! 
Jazz d'autor / CAT

 

  

26/09 < 22:30h
Sala La Planeta

Preu: 10€  

 TAK! JOVENTUT I RECERCA CONSTANT

Roger Martínez, Juanjo Fernández, Manel Fortià i Marc Bódalo són TAK! un jove quartet gironí que destaca per la seva maduresa i una personalitat sorprenentment marcada. El seu primer treball homònim és un recull de 9 composicions pròpies amb gust per la melodia, cert caràcter narratiu, bones dosis d'imaginació en l'execució i una sensació de recerca constant a través de les possibilitats de cada instrument.

Amb influències del jazz progressiu, l'avantguarda i el free, i pinzellades d'altres estils com el hip hop, soul i funk, TAK! s'erigeixen en una promesa que cal seguir de prop. Només porten dos anys de vida, però amb aquest temps el quartet ha guanyat el concurs A Coruña Jazz Fusión i ha aconseguit generar expectació gràcies als seus directes.

 

Roger Martínez, saxo
Juanjo Fernández, piano
Manel Fortià, contrabaix
Marc Bódalo, bateria

 

takquartet.bandcamp.com


          

MARCO MEZQUIDA TRIO 

Jazz d’autor / CAT

 

27/09 < 20:00h

Casa de Cultura (Auditori Josep Viader)

Preu: 3€ 

 

MARCO MEZQUIDA TRIO, JOVENTUT I TALENT EXTRAORDINARI

 

Nascut a Menorca l'any 1987, Marco Mezquida és un dels jazzmen més extraordinaris de la seva generació. Elegit músic de l'any per l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna durant dues temporades seguides (2011 i 2012), el jove pianista s'ha convertit un dels més sol·licitats i valorats de la nostra avantguarda jazzística.

 

A banda d'acompanyar artistes com Giulia Valle, Marc Miralta o Raynald Colom, Mezquida lidera des de l'any 2009 un trio completat pel contrabaixista suec Marko Lohikari i el baterista argentí Carlos Falanga, dos dels músics més actius de l'escena jazzística a Barcelona. La seva música emocionant i rica en matisos s'ha materialitzat en el disc My friend Marko, un treball amb originals de Mezquida que ha publicat recentment el prestigiós segell Fresh Sound New Talent.

 

Marco Mezquida, piano

Marko Lohikari, contrabaix

Carlos Falanga, bateria 

 

marcomezquida.com/


          

GIRONA JAZZ PROJECT  
Jazz d’estàndards / CAT

27/09 < 22:00h
La Mirona

Preu: 8€  

GIRONA JAZZ PROJECT PLAYS BIRD, UN HOMENATGE A L'INVENTOR DEL BEBOP

Tots els aficionats al jazz saben que Charlie Parker fou un geni de la música i la Girona Jazz Project plays Bird ha nascut per retre homenatge a la seva colossal figura, que va canviar la història del gènere i va contribuir a dignificar el jazz.

Submergint-se en llegat de l'inventor del bebop, la GJP plays Bird ha preparat un repertori amb solos de Bird (pseudònim de Parker) arreglats per a cinc saxos, trompeta i base rítmica. A Night in Tunisia, Salt Peanuts, Lover Man són alguns dels temes que es podran sentir amb aquests nous arranjaments.

La formació consisteix en la secció de saxos i la base rítmica de la Big Band Girona Jazz Project, que es va emportar el guardó a millor disc de jazz del 2009 als Premis Enderrock amb El camino, dirigit per Guillermo Klein.

 

Carles Pineda, Albert Comaleras, Adrià Bauzó, Xavi Molina, Jordi Casas, saxos
David Pastor, trompeta

Francesc Ubanell, guitarra 

Alexandre Carbonell, piano
Joan Motera, contrabaix
Xavier Hinojosa, bateria

 

gironajazzproject.com


          

KAROL GREEN & SANTI CARETA 
Jazz pop / CAT

29/09 < 20:00h

Els Jardins de la Mercè

Entrada Gratuïta


KAROL GREEN I SANTI CARETA, INSPIRACIÓ EN TEMPS REAL

 

Santi Careta i Karol Green formen una parella creativa que fa 10 anys que col·labora en projectes com Astrio i Youwoman Group. Junts han realitzat diverses gires per Noruega, d'on va sorgir aquest duet que revisa peces actuals de pop i de soul amb arranjaments construïts en directe, gràcies a loops i efectes a temps real.

 

Karol Green, que posa la veu i la percussió corporal, prové de Sud-àfrica, però viu a casa nostra des dels 12 anys i actualment dirigueix la Soul Choir Barcelona, un projcete amb 9 veus i banda, i les corals de gospel Gospelians de Girona i Cor de Gospel de Gràcia. El guitarrista Santi Careta forma part d'Astrio (premi Jaç 2008 a millor grup) i lidera el Santi Careta Grup i ha participat en formacions com Nonitz (amb Lee Konitz), Maria Schneider Big Band, 9 Muses de Sergi Sirvent, At Versaris, Dept, Brams i Mesclat, entre d'altres.

 

Karol Green, veu, loops i percussió corporal

Santi Careta, guitarrres i loops


facebook.com/karoliengreenacre
santicareta.com


ALTRES ACTIVITATS


 

WOODY'S TRIBUTE

 

14/09 < a partir de les 18:00h

La Rambla

 

 
SWEET BLACK DUET
  
21/09 < 23:00h
Els Jardins de la Mercè
 

JAZZYMENTS

 

28/09 < 23:00h

Els Jardins de la Mercè      


 
VERMUTEJA'T:
PAKISTSGUITAR & NURI MANCEBO
 
29/09 < 12:00h
Els Jardins de la Mercè