JOSHUA REDMAN TRIO AMB OLE MORTEN VÄGAN I JORDI ROSSY

Jazz d’autor / EUA     

 

 

13/09 < 20:00h

Auditori de Girona (Sala cambra)

Preu: 15€

 

 

Mitja hora abans de l’actuació, degustació de vins de la Ruta del Vi D.O. Empordà. Gentilesa del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

 

 

JOSHUA REDMAN, EL SAXOFONISTA D'UNA GENERACIÓ

 

Joshua Redman és, sense cap mena de dubte, un dels saxofonistes nord-americans més importants dels últims 25 anys. Fill del també saxofonista de jazz Dewey Redman, Joshua va guanyar als 22 anys el prestigiós Thelonius Monk International Jazz Saxophone. Era l'època en què el californià acabava d'aterrar a la vibrant escena jazzística de Nova York -després de graduar-se a Harvard- on va començar a coincidir amb brillants músics de la seva generació com Brad Mehldau, Mark Turner, Roy Hargrove i Jordi Rossy, i també amb d'altres més experimentats com Pat Metheny o Charlie Haden.

 

Redman serà l'encarregat d'inaugurar el Festival de Jazz de Girona amb un concert únic a Espanya. Es tracta d'un trio completat pel contrabaixista noruec Ole Morten Vågan i Jordi Rossy, un dels membres més il·lustres de la comunitat jazzística catalana i responsable de la connexió Nova York-Barcelona que als anys 90 va portar al nostre país músics aleshores emergents i ara tan reconeguts com Brad Mehldau i el mateix Joshua Redman.

 

 

Joshua Redman, saxos

Ole Morten Vägan, contrabaix

Jordi Rossy, bateria 

 

http://www.joshuaredman.com


          

RAMON PRATS QUARTET   
Jazz d’autor / CAT


17/09 < 22:00h
Sala La Planeta

Preu: 12€

 

 

 

RAMON PRATS QUARTET, LA CAIXA DE PANDORA DEL JAZZCREATIU

 

El bateria Ramon Prats lidera des de 2013 un singular quartet que va sorgir d'una carta blanca atorgada per l'Estival d'Igualada. La sorprenent música d'aquesta formació de cello, trompeta, contrabaix i bateria, a mig camí del jazz i la música contemporània, està inspirada en el mite de Pandora, la primera dona de la mitologia grega. 


Com és sabut, Pandora -que dóna nom al primer disc autoeditat de la formació- va obrir la capsa que contenia tots els mals que avui en dia ens afligeixen. El quartet escenifica aquesta acció en la guerra que es desferma entre les seccions rítmiques i harmòniques, mentre que la melodia, que representa l'esperança, és l'únic que queda a la capsa. Al final del disc, el quartet es planteja què passaria si Pandora tingués ocasió de desfer l'error, interpretant el repertori a tota marxa i en sentit invers.


Ramon Prats ha col·laborat amb músics de la talla de Esperanza Spalding, Seamus Blake, Martirio o Mats Gustafsson i forma part també de projectes de jazz amb un alt component de risc i improvisació com Duot i Free Art Ensemble. El passat 2014, va rebre els premis Músic de l'any, Grup de l'any i Disc de l'any de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM).

 

 

Sandrine Robiliard, cello 

Julián Sánchez, trompeta 

Martín Leiton, contrabaix 

Ramon Prats, bateria

 

www.ramonprats.cat

 

 


          

MARCO MEZQUIDA & MANEL FORTIÀ DUET

Jazz d’autor / CAT


25/09 < 21:00h
Fundació Valvi 
Entrada Gratuïta

 

MARCO MEZQUIDA I MANEL FORTIÀ, ELS PAISATGES DEL JAZZ

Marco Mezquida i Manel Fortià presenten My old flame, el primer disc d'aquesta jove i fascinant formació de piano i contrabaix. Es tracta d'un treball paisatgísticament molt ric, en què es barregen composicions originals, estàndards, improvisacions i cançons populars interpretades sota el prisma d'un jazz contemporani de gran bellesa melòdica. 

A pesar de la seva joventut, el pianista menorquí Marco Mezquida és un dels membres més sol·licitats de la comunitat jazzística al nostre país. Té més de 25 discos enregistrats -cinc d'ells com a líder- i és membre de Giulia Valle Group, Albert Cirera i els Tres Tambors i Marcel·lí Bayer Quartet. A més, ha col·laborat amb músics com Gorka Benítez, Perico Sambeat, Jordi Rossy, Chicuelo, Celeste Alías i un llarg etcètera.

El contrabaixista Manel Fortià, nascut a Cassà de la Selva, ha guanyat diversos premis, com el Sona 9 de l'any 2010 amb Pulpopop, el Jazz Fusion amb TAK! l'any 2013, i ha estat finalista del Jazz Jove Castelló amb GRA the Trio, TAK! i Vernau Mier 5tet. També ha actuat amb músics com Bill McHenry, Albert Bover, Lluís Vidal, Marc Aanderud i Matthias Bröde, i ha enregistrat una vintena de discos.   

 

 

Marco Mezquida, piano

Manel Fortià, contrabaix

 

www.marcomezquida.com   

www.manelfortia.com

 


 

           

PAU FIGUERES

Jazz d’autor / CAT

 

 

24/09 < 20:00h

Casa de Cultura (Auditori Josep Viader)

Preu: 3€

 

 

 

PAU FIGUERES, L'ART DE LA GUITARRA

 

Quan tants artistes de primer nivell es rifen un mateix instrumentista, convé obrir les orelles, perquè no acostumen a equivocar-se. Pau Figueres, nascut el 1989, té al seu currículum col·laboracions amb figures tan importants com Mayte Martín, Sílvia Pérez Cruz, Toti Soler, Alfonso Vilallonga, Lídia Pujol, Carles Dènia, Maria de Medeiros o Marina Rossell. Però el jove guitarrista no en té prou amb fer de músic d'acompanyament i ja ha enregistrat el seu primer treball discogràfic, titulat simplement Pau Figueres i publicat aquest 2015 per Whatabout Music.


Són deu peces d'aroma mediterrània que beuen del jazz, del flamenc, de la clàssica i fins i tot del pop i el rock. Però Figueres no es casa amb cap d'aquests estils, sinó que els fa servir com a diversos punts de partida des dels quals explora noves possibilitats i textures. El resultat és l'inici d'un interessantíssim camí cap a l'elaboració d'un llenguatge propi en l'art de la guitarra espanyola, que en directe s'expressarà amb l'acompanyament d'Arnau Figueres a la percussió i Ismael Alcina al baix elèctric.

 

 

Pau Figueres, guitarra

Arnau Figueres, percussió

Ismael Alcina, baix elèctric

 

www.paufigueres.com