JOSHUA REDMAN TRIO AMB OLE MORTEN VÄGAN I JORDI ROSSY

Jazz d’autor / EUA     

 

 

13/09 < 20:00h

Auditori de Girona (Sala cambra)

Preu: 15€

 

 

Mitja hora abans de l’actuació, degustació de vins de la Ruta del Vi D.O. Empordà. Gentilesa del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

 

 

JOSHUA REDMAN, EL SAXOFONISTA D'UNA GENERACIÓ

 

Joshua Redman és, sense cap mena de dubte, un dels saxofonistes nord-americans més importants dels últims 25 anys. Fill del també saxofonista de jazz Dewey Redman, Joshua va guanyar als 22 anys el prestigiós Thelonius Monk International Jazz Saxophone. Era l'època en què el californià acabava d'aterrar a la vibrant escena jazzística de Nova York -després de graduar-se a Harvard- on va començar a coincidir amb brillants músics de la seva generació com Brad Mehldau, Mark Turner, Roy Hargrove i Jordi Rossy, i també amb d'altres més experimentats com Pat Metheny o Charlie Haden.

 

Redman serà l'encarregat d'inaugurar el Festival de Jazz de Girona amb un concert únic a Espanya. Es tracta d'un trio completat pel contrabaixista noruec Ole Morten Vågan i Jordi Rossy, un dels membres més il·lustres de la comunitat jazzística catalana i responsable de la connexió Nova York-Barcelona que als anys 90 va portar al nostre país músics aleshores emergents i ara tan reconeguts com Brad Mehldau i el mateix Joshua Redman.

 

 

Joshua Redman, saxos

Ole Morten Vägan, contrabaix

Jordi Rossy, bateria 

 

http://www.joshuaredman.com


          

RAMON PRATS QUARTET   
Jazz d’autor / CAT


17/09 < 22:00h
Sala La Planeta

Preu: 12€

 

 

 

RAMON PRATS QUARTET, LA CAIXA DE PANDORA DEL JAZZCREATIU

 

El bateria Ramon Prats lidera des de 2013 un singular quartet que va sorgir d'una carta blanca atorgada per l'Estival d'Igualada. La sorprenent música d'aquesta formació de cello, trompeta, contrabaix i bateria, a mig camí del jazz i la música contemporània, està inspirada en el mite de Pandora, la primera dona de la mitologia grega. 


Com és sabut, Pandora -que dóna nom al primer disc autoeditat de la formació- va obrir la capsa que contenia tots els mals que avui en dia ens afligeixen. El quartet escenifica aquesta acció en la guerra que es desferma entre les seccions rítmiques i harmòniques, mentre que la melodia, que representa l'esperança, és l'únic que queda a la capsa. Al final del disc, el quartet es planteja què passaria si Pandora tingués ocasió de desfer l'error, interpretant el repertori a tota marxa i en sentit invers.


Ramon Prats ha col·laborat amb músics de la talla de Esperanza Spalding, Seamus Blake, Martirio o Mats Gustafsson i forma part també de projectes de jazz amb un alt component de risc i improvisació com Duot i Free Art Ensemble. El passat 2014, va rebre els premis Músic de l'any, Grup de l'any i Disc de l'any de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM).

 

 

Sandrine Robiliard, cello 

Julián Sánchez, trompeta 

Martín Leiton, contrabaix 

Ramon Prats, bateria

 

www.ramonprats.cat

 

 


          
NARA

Jazz d'autor / CAT

19/09 < 21:30h
Els jardins de la Mercè

Entrada gratuïta

 

 

NARA, JAZZ SENSE COMPLEXOS

 

El trio de piano, baix i bateria Nara neix l’any 2014 sota un concepte que parteix del jazz, però passa pel folk, la música mediterrània i la clàssica. D’aquesta obertura de mires sorgeix un repertori molt variat que acaba donant llum al seu primer treball discogràfic Zatara (2015), que es presentarà al Festival de Jazz de Girona.

 

El disc compta amb col·laboracions com la del músic grec establert a Barcelona Yannis Papaioannou, el percussionista Francisco “Rambo” Batista, el guitarrista de flamenc Ignasi Cama i el quartet de corda format per Maria Juan, Lluna Aragón, Anna Costa i Marta Sedó. A més, Carles Belda toca l’acordió diatònic en la versió de la cançó popular basca Maitia nun zira.

 

Marc Mas, Bernat Guardia i Pep Terricabras han acompanyat o segueixen acompanyant projectes com La Troba Kung-Fú, Gertrudis, Sabor de Gràcia, Sol Picó, The Gospel Viu Choir, Xarim Aresté i Yacine and the Oriental Groove, entre d’altres.

 

 

Marc Mas, piano 

Bernat Guardia, baix

Pep Terricabras, bateria

 

 


          

PAU FIGUERES

Jazz d’autor / CAT

 

 

24/09 < 20:00h

Casa de Cultura (Auditori Josep Viader)

Preu: 3€

 

 

 

PAU FIGUERES, L'ART DE LA GUITARRA

 

Quan tants artistes de primer nivell es rifen un mateix instrumentista, convé obrir les orelles, perquè no acostumen a equivocar-se. Pau Figueres, nascut el 1989, té al seu currículum col·laboracions amb figures tan importants com Mayte Martín, Sílvia Pérez Cruz, Toti Soler, Alfonso Vilallonga, Lídia Pujol, Carles Dènia, Maria de Medeiros o Marina Rossell. Però el jove guitarrista no en té prou amb fer de músic d'acompanyament i ja ha enregistrat el seu primer treball discogràfic, titulat simplement Pau Figueres i publicat aquest 2015 per Whatabout Music.


Són deu peces d'aroma mediterrània que beuen del jazz, del flamenc, de la clàssica i fins i tot del pop i el rock. Però Figueres no es casa amb cap d'aquests estils, sinó que els fa servir com a diversos punts de partida des dels quals explora noves possibilitats i textures. El resultat és l'inici d'un interessantíssim camí cap a l'elaboració d'un llenguatge propi en l'art de la guitarra espanyola, que en directe s'expressarà amb l'acompanyament d'Arnau Figueres a la percussió i Ismael Alcina al baix elèctric.

 

 

Pau Figueres, guitarra

Arnau Figueres, percussió

Ismael Alcina, baix elèctric

 

www.paufigueres.com    

 

 


          
DAVID MAURICIO I CLAUDIO MARRERO PRESENTEN REMEMBER COLTRANE & HARTMAN

Jazz estàndards/ CAT


24/09 < 21:00h
Ateneu Bar de Banyoles

Entrada Gratuïta


EDAVID MAURICIO I CLAUDIO MARRERO INVOQUEN EL SENTIMENT DE JOHN COLTRANE I JOHNNY HARTMAN

 

David Mauricio i Claudio Marrero reten homenatge al mític enregistrament amb què l'any 1963 John Coltrane i Johnny Hartman van immortalitzar les seves interpretacions de sis standards de jazz com They say it's wonderful, Dedicated to you o My one and only love. Es diu que el cantant es mostrava d'entrada reticent a treballar amb el saxofonista per por que arrossegués les cançons cap al seu vessant experimental, però Trane es va posar uns guants de seda i el disc John Coltrane and Johnny Hartman va resultar un prodigi de senzillesa, economia del llenguatge i sentiment que resta insuperat.


Jimmy Garrison al contrabaix, Elvin Jones a la bateria i McCoy Tyner al piano van participar en aquella gravació irrepetible que ara recuperen David Mauricio i Claudio Marrero, tot encapçalant una jove formació de músics, amb Artashes Aslanyan al piano i Marta Bautista al contrabaix. El saxofonista Claudio Marrero ha participat en projectes amb Bob Sands, Perico Sambeat i Joan Díaz, entre d'altres i forma part de la Gran Canaria Big Band. El cantant gironí David Mauricio ha interpretat el repertori de Chet Baker i ha participat en obres de teatre musical com Goodbye Barcelona, La Monyos o Josafat, el musical.

 

David Mauricio, veu 

Claudio Marrero, saxo tenor 

Artashes Aslanyan, piano 

Marta Bautista, contrabaix 

 

https://www.youtube.com/watch?v=eb9QNb1mi08&app=desktop          

MARCO MEZQUIDA & MANEL FORTIÀ DUET

Jazz d’autor / CAT


25/09 < 21:00h
Fundació Valvi 
Entrada Gratuïta

 

MARCO MEZQUIDA I MANEL FORTIÀ, ELS PAISATGES DEL JAZZ

 

Marco Mezquida i Manel Fortià presenten My old flame, el primer disc d'aquesta jove i fascinant formació de piano i contrabaix. Es tracta d'un treball paisatgísticament molt ric, en què es barregen composicions originals, estàndards, improvisacions i cançons populars interpretades sota el prisma d'un jazz contemporani de gran bellesa melòdica. 

 

A pesar de la seva joventut, el pianista menorquí Marco Mezquida és un dels membres més sol·licitats de la comunitat jazzística al nostre país. Té més de 25 discos enregistrats -cinc d'ells com a líder- i és membre de Giulia Valle Group, Albert Cirera i els Tres Tambors i Marcel·lí Bayer Quartet. A més, ha col·laborat amb músics com Gorka Benítez, Perico Sambeat, Jordi Rossy, Chicuelo, Celeste Alías i un llarg etcètera.

 

El contrabaixista Manel Fortià, nascut a Cassà de la Selva, ha guanyat diversos premis, com el Sona 9 de l'any 2010 amb Pulpopop, el Jazz Fusion amb TAK! l'any 2013, i ha estat finalista del Jazz Jove Castelló amb GRA the Trio, TAK! i Vernau Mier 5tet. També ha actuat amb músics com Bill McHenry, Albert Bover, Lluís Vidal, Marc Aanderud i Matthias Bröde, i ha enregistrat una vintena de discos.   

 

 

Marco Mezquida, piano

Manel Fortià, contrabaix

 

www.marcomezquida.com   

www.manelfortia.com

 


 

  

          
THE EXPLOSIVE SWING SEXTET

Jazz & Swing / CAT

 

 

26/09 < 20:00h
Plaça Mercadal

Entrada Gratuïta

 

THE EXPLOSIVE SWING SEXTET, PER BALLAR SENSE PARAR

The Explosive Swing Sextet és una formació de swing tradicional creada i pensada per als balladors més exigents, un explosiu sextet amb la veu de Saphie Wells al capdavant que posa tota la seva experiència al servei de la dansa. 

El grup s’inspira en la música de les darreries dels anys 30, quan el swing se separava de les grans big bands i, a través de petits però energètics combos, arribava a tot arreu perquè tothom el pogués ballar. 

Versions de clàssics com Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Sarah Vaughan, Billie Holiday, Zoot Sims, Clark Terry o Herb Ellis per no parar de ballar!

 

Saphie Wells, veu

Adrià Bauzó, saxo

Alvar Monfort, trompeta

Marc Massagué, guitarra

Alejandro Garcia "Wasily", contrabaix

Jordi Herreros, bateria

 

 
ALTRES ACTIVITATS

 

          

GIRONA MARXING BAND

 

 

26/09 < 18:30h
Itinerant (Pont Pedra - Plaça Mercadal)

 

LA GIRONA MARXING BAND, CERCAVILA A RITME DE JAZZ 

 

Un total de 32 músics de vent i percussió animaran la jornada de cloenda del Festival de Jazz de Girona 2015, amb una cercavila a ritme de jazz que escalfarà l’ambient abans de l’última actuació del festival, a càrrec de The Explosive Swing Sextet.

 

Dirigida per Xavi Molina i Rafel Rostey, la Girona Marxing Band és un projecte formatiu que basa el seu repertori en arranjaments propis de clàssics d'estils com el New Orleans, el jazz, el funk i l'R&B.

 

L’orquestra itinerant està liderada per l'Escola de Música Moderna de Girona, amb la col·laboració de l'Aula Musical i el suport de l'Espai Marfà-Casa de la Música de Salt-Girona i l'Ajuntament de Girona.

  

          

VERMUT JAZZ: CLARA LUNA & VICENÇ SOLSONA

 

 

20/09 < 12:30h
Ela jardins de la Mercè

 

CLARA LUNA & VICENS SOLSONA, EN CLAU ÍNTIMA

 

Clara Luna i Vicens Solsona uneixen esforços en una proposta evocadora que fa un recorregut pels standards de jazz i cançons de bossa nova més conegudes, així com d'altres que no ho són tant. 


Amb un format mínim, de duet, tots dos instrumentistes redescobreixen els seus rols i investiguen els seus límits, amb la destresa i l'habilitat que els dóna la seva contrastada trajectòria musical, forjada en multitud de projectes. 


La veu vellutada d’ella i la versàtil guitarra d’ell s'uneixen en aquesta proposta de jazz en clau íntima i de proximitat. Clara Luna, veu

Vicens Solsona, guitarra

 

 
 

          

 

LA DINAMO 

 13/09 < 12:30h

Itinerant 

 

LA DINAMO, MARCHING FUNK BAND SOBRE RODES 

 

Música, espectacle de carrer i bicicletes. Amb aquests tres conceptes al cap, Ander Condon Pérez va engegar l'any 2001 LaDinamo, una xaranga que representa un grup ciclista que pedala pels carrers i places de pobles i ciutats.


Amb un repertori especialitzat en temes de funk (Kool & the Gang, James Brown, US3...), els set components d'aquesta marching band sobre rodes (sis músics i un tècnic) pedalen mentre toquen sobre les seves bicicletes que, unides, formen un únic vehicle de sis metres de llarg més un altre que  transporta la bateria i l'equip de so.   


LaDinamo sumarà el Festival de Jazz de Girona als diversos esdeveniments en què ja ha actuat, com la Fira de Música al Carrer de Vilaseca, Port Aventura, les Festes d’Amorebieta-Etxano a Bilbao, el Festival Internacional Ebre Terra de Vent de Tortosa, les Festes de Santa Ana de Tudela de Navarra o les Fires de Girona.


Zesar Martinez, veu i teclats 

Jesus Guirao "Gato", bateria 

Roger Ripoll, saxo tenor 

Albert Clapés, trompeta 

Gerard "Pàkits" Brugués, guitarra elèctrica 

Ander Condon, baix elèctric 

Carlos Pou, pedals & driving


www.ladinamo.cat